пʼятниця, 23 жовтня 2020 23:39

Українського моряка затримали в Польщі

Українського моряка затримали в Польщі
У Польщі затримали українського моряка Олексія Бистрику. Фото УНІАН

У Польщі затримали українського моряка Олексія Бистрику. Нібито його розшукував Інтерпол за злочин у Чехії.

Про це розповіла його дружина Ганна Бистрика, повідомляє УНІАН.

Чоловік прямував на роботу на теплохід "Західний", згідно з контрактом, на посаді кадета. Посадка на судно мала відбутися в порту Клайпеди (Литва) 13 жовтня.

На судно моряк прямував транзитом - з міжнародного аеропорту "Одеса" до Варшави (Польща), звідки планувався виліт до Вільнюса (Литва).

У Варшаві він був затриманий, і суд постановив затримати його на 7 діб до з'ясування ситуації. Телефоном перекладач суду повідомив, що затримання пов'язане із запитом правоохоронців Чехії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українського заробітчанина знайшли мертвим у лісосмузі в Польщі

Як стверджує Ганна Бистрика, відтоді зв'язку з чоловіком немає, і родичі нічого не знають про його долю.

"Вже минуло 11 днів з моменту затримання. Ми як і раніше у невіданні. За цей час могло статися все що завгодно. Ми просто хочемо знати, що він живий, зрозуміти, що відбувається і в чому його звинувачують", - сказала дружина моряка.

Вона стверджує, що її чоловік ніколи не був у Чехії, а в Польщі опинився вперше у жовтні, оскільки слідував через цю країну транзитом.

Родичі заявляють, що їм вдалося вийти на консульську службу України. При цьому, як розповів брат затриманого - Валерій Бистрика, представник посольства виявився не в курсі того, що відбувається, і заявив, що у дипломатів "багато роботи". За словами родича, цією проблемою також відмовилися займатися в посольстві Польщі в Україні.

У польському місті Владиславово двох братів-українців побили біля нічного клубу за розмови українською. Один із потерпілих 18 діб перебував у комі. Інцидент трапився 26 серпня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Українського моряка затримали в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі