пʼятниця, 23 жовтня 2020 00:31

Українсько-американська компанія запустить супутник у 2022 році

Українсько-американська компанія запустить супутник у 2022 році
Зображення із власного супутника допоможуть аграріям отримати точні дані для аналізу важливих показників стану їхніх угідь. Фото: Reuters

Українсько-американська компанія EOS Data Analytics уклала угоду з південноафриканською компанією Dragonfly Aerospace про постачання високопродуктивних мультиспектральних камер HR-250 для оснащення власного супутника.

Запуск на низьку орбіту Землі заплановано на початок 2022 року. Про це йдеться у офіційному пресрелізі компанії.

Як зазначається, камери дадуть змогу отримувати широкодіапазонні зображення з відбитком із 7 спектральних смуг із роздільною здатністю близько одного метра.

"Мультиспектральні знімки незамінні для відстеження змін навколишнього середовища. Вони дозволяють проводити регулярні спостереження на окремих територіях та точно локалізувати зони руйнівного впливу людини на природу", - сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО створить новий космічний центр у Німеччині

Впровадження мультиспектральних знімків у роботу EOS Crop Monitoring надасть більше можливостей для ведення точного землеробства.

Водночас, зображення із власного супутника допоможуть аграріям отримати точні дані для аналізу важливих показників стану їхніх угідь.

Важка ракета-носій Falcon 9 в неділю здійснила успішний старт на орбіту з черговою партією з 60 міні-супутників системи Starlink. Через 8 хвилин після запуску, багаторазовий перший ступінь ракети-носія Falcon 9 зробила успішну керовану посадку на плавучу платформу Of Course I Still Love You в Атлантиці.

Зараз ви читаєте новину «Українсько-американська компанія запустить супутник у 2022 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі