неділя, 24 січня 2021 12:45

Український якісний контент може добре заробляти в інтернеті - блогер

Автор: Костянтин Голінченко
  "Ми, українці, маємо право дивитися українське, якісне, і ми готові підтримувати це гривнею" - каже Артем Албул
"Ми, українці, маємо право дивитися українське, якісне, і ми готові підтримувати це гривнею" - каже Артем Албул

Український контент набуває популярності на інтернет-рерсурсі Patreon. Українці готові підтримувати гривнею творчість співвітчизників, розповідає Gazeta.ua інтернет-блогер, автор Youtube-каналу "Клятий раціоналіст" Артем Албул.

"Я щиро переконаний, що для україномовних контент-мейкерів Patreon – це відчутна підтримка. Я взагалі це називаю феноменом Patreon. Тому що українці готові підтримувати українське. Це доведено не один раз і не одною перевіркою. Навмисне знаходилися тотожні за тематикою російськомовні канали на Patreon і порівнювалися україномовними, в яких може бути навіть менше підписників, а підтримка глядачів більша. Тому що ми, українці, маємо право дивитися українське, якісне, і ми готові підтримувати це гривнею. Я це кажу не лише як людина, яку підтримують. Я сам підтримую десяток проєктів: і на Patreon, і за допомогою просто донатів, тому що це приємно – долучитися до створення якісного контенту.

Конкретно на Patreon я намагаюсь підтримувати молоді науково-популярні канали. Ті, які заслуговують на підтримку, - канал "Довкола ботаніка", "Твоя підпільна гуманітарка", "Україна", студія перекладу "Стругачка", підтримую MariAm Blog Мар'яни Янкевич, яка робить огляди кінофільмів, також підтримую спільноту The Ukrainians. Це ті проєкти, частиною яких приємно бути, приємно долучитися до чогось якісного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Серйозні теми на Youtube збирають менше лайків, але хайп мене не цікавить" - Мар'яна Янкевич

Особисто для мене Patreon зараз є основною статтею доходів. Тому що це постійно. Я чітко можу розуміти, що в наступному місяці ця ж сума в мене теж буде. Інші джерела монетизації теж є, але вони менше приносять коштів, ніж Patreon", - розповів Артем Албул.

Patreon — інтернет-платформа, що надає творчим людям та іншим незалежним проєктам можливість фінансової підтримки за системи підписок.

Відповідно до величини коштів, підписники, або покровителі (англ. patrons), можуть отримувати доступ до особливих витворів, послуг або можливостей, на вибір автора.

Платформа популярна серед творців каналів YouTube, письменників, музикантів, авторів вебкоміксів, подкастів тощо, які постійно розміщують свої витвори в інтернеті.

Зараз ви читаєте новину «Український якісний контент може добре заробляти в інтернеті - блогер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі