пʼятниця, 25 березня 2022 01:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Український генерал запропонував своє життя окупантам за евакуацію дітей із Маріуполя

Український генерал запропонував своє життя окупантам за евакуацію дітей із Маріуполя
Вʼячеслав Аброськін перебуває у російському розшуку. Фото: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

Колишній перший заступник голови Нацполіції генерал В'ячеслав Аброськін запропонував окупантам обміняти себе на виїзд усіх дітей з Маріуполя.

Своє звернення до загарбників Аброськін опублікував у Facebook.

"Звертаюся до російських окупантів – дайте можливість вивезти дітей із Маріуполя, замість ще живих дітей пропоную себе.

Так, я прошу впустити мене до Маріуполя для збору дітей та організації їхнього вивезення. Мені потрібно три дні у місті. На останньому блокпості під час зворотного проїзду з дітьми здаюся в полон", - написав генерал.

За його словами, він обіцяв маріупольцям, що боронитиме місто разом із "Азовом", однак війна застала його в Одесі.

"Ще до початку війни я обіцяв жителям міста, що у разі війни разом із "Азовом" захищатиму Маріуполь. Так вийшло, що війну я зустрів в Одесі, чомусь був упевнений, що саме цей напрямок важливий для російських окупантів, але я помилився. Сьогодні у повністю зруйнованому місті залишилося багато дітей, яких, якщо не врятувати зараз, вони загинуть найближчими днями, час уже йде на години", - пише Аброськін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі окупанти намагаються зірвати евакуацію

Також він додав, що перебуває у розшуку Росії та включений до її санкційних списків.

"Я - генерал поліції, який безпосередньо з 2014 до 2018 року організовував протидію проти вас на Донеччині.

Я включений у ваші списки санкцій. Я перебуваю у вашому розшуку. Ви організували замах на мене, щоб усунути. Десятки ваших були вбиті, а тисячі ваших посібників були затримані за моєї участі.

Я саме той генерал, який, мабуть, найближчий до знаменитого полку "Азов". Це моя особиста ініціатива. Моє життя належить мені одному і я його пропоную в обмін на життя дітей, які ще залишаються у Маріуполі", - йдеться у зверненні.

Окупанти намагаються узяти Маріуполь майже місяць. Однак отримують гідну відсіч від бійців полку "Азов" та інших захисників міста. Через невдачі на землі – загарбники практично без зупинки бомбардують цивільну інфраструктуру міста та не дають змоги більшій частині мирних жителів залишити населений пункт. Тисячі людей досі сидять у підвалах цілими родинами. У них закінчується їжа та відсутня вода.

Окупанти прямо зараз почали насильно вивозити жителів Маріуполя в Росію. Під незаконну депортацію потрапили близько 15 тис. містян, повідомили у Маріупольській міськраді. Є дані, що окупанти відбирають у містян паспорти та інші українські документи, додали у мерії.

Зараз ви читаєте новину «Український генерал запропонував своє життя окупантам за евакуацію дітей із Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі