понеділок, 06 липня 2020 04:39

Український флот першим в світі отримає катери Mark VI

Український флот першим в світі отримає катери Mark VI
Україна отримає Mark VI. Фото: Укрінформ

Україна отримає від США 16 катерів типу Mark VI, частину з яких відправлять в Азовське море для посилення обороноздатності.

"Окрім як Україні, їх (катера) ще нікому навіть не пропонували - це сталося тому, що ми розробили стратегію і поставили цілі - як поетапно розвивати ВМС України", повідомив командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа в інтерв'ю виданню Думська.

Цінність Mark VI командувач пояснив тим, що це найсучасніші катера з ракетними комплексами на борту.

"Це універсальна платформа, на ній можна встановити зброю та обладнання за кількома напрямками, починаючи від функції патрулювання і закінчуючи висадкою диверсійних сил біля берега противника, обладнання для пошуку та знищення мін, ракетні комплекси малої дальності для знищення противника", - додав він.

Серед першочергових завдань Неїжпапа назвав навчання професійного управління новими бойовими одиницями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон виділить Україні додаткову військову допомогу

Раніше повідомлялося, що США продадуть Україні 16 патрульних катерів Mark VI і супутніх озброєнь і військової техніки на загальну суму близько 600 мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Український флот першим в світі отримає катери Mark VI». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі