субота, 02 лютого 2008 12:31

Український бабак передбачив затяжну і холодну весну

2 лютого багато країн світу відзначають День бабака.

Напередодні головний синоптик України бабак Тімка одружувався. Церемонія відбулася офіційно в селищі Гайдари Змієвського району Харківської області, на біостанції Харківського національного університету імені Ст. Н. Каразіна.

Сам Тімка прокидатися не хотів - його розбудили посеред зимового сну, витягнули з нірки і змусили передбачати погоду на лютий. Не встиг Тімка опам"ятатися від тривало сну і тієї важливої місії, яка була на нього покладена, так його ще і одружили, користуючись розгубленістю нареченого і його нездатністю чинити опір.

Раніше бабак Тімка вже був у шлюбі, але він не приніс щастя подружжю. Проживши в "цивільному шлюбі" близько трьох років і народивши десятеро бабаків, дружина Тімки зрозуміла, що любить іншого. Одного разу вночі вона відкрила лапкою свою клітку і пішла в сусідню колонію бабаків.

"Тімка пішов теж, і сам почав її шукати, потрапив в село і у нього відбувся конфлікт з місцевими жителями - він покусав одного з них", - розповідає головний доглядач Тімки, доцент ХНУ імені Каразіна Віктор Токарський.

В результаті конфлікт був улагоджений, а Тімці підшукали другу дружину, яку вирішено було назвати Аделаїдою. Сьогодні відбулося офіційне весілля Тімки і Аделаїди, причому в кращих традиціях українських обрядів - зі сватами, піснями та іграми. За словами Токарського, Тімка передбачив затяжну і холодну весну.

Традиція відзначати День бабака пішла з американського містечка Панксутоні, де цього дня зазвичай прокидається бабак на ім"я Філ, повідомляє "Обозреватель".

Зараз ви читаєте новину «Український бабак передбачив затяжну і холодну весну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі