вівторок, 21 липня 2009 09:20

Українських заробітчан змушують робити страховки у польській компанії

Українських заробітчан змушують робити страховки у польській компанії

Українські страховики обурені нововведенням генконсульств Польщі, які вимагають наявність страхового поліса винятково однієї страхової компанії з польським капіталом. Влада Львівщини вже вимагає офіційних пояснень.

Нововведення з єдиним страховиком для всіх заробітчан - "РZU України" - запроваджено з липня. Йдеться лише про візи з правом на роботу.

Про це оголошено на сайті генконсульства Польщі у Луцьку та на інформаційній таблиці біля генконсульства Польщі у Львові.

Офіційного пояснення такого рішення ще немає, розповів керівник управління міжнародного співробітництва Львівської ОДА Лев Захарчишин.

"Ми готуємо офіційне подання, щоб отримати письмову відповідь з підписом уповноваженої особи щодо цієї проблеми", - сказав він.

Чиновник додав, що кілька страхових компаній з України вже звернулися до управління, аби розв"язати конфлікт.

Неофіційно поляки пояснюють, що рішення ухвалили в Києві, спонукала до цього недобросовісність виконання умов українськими страховиками.

Утім, коли преференції віддають одній компанії, це можна тлумачити як порушення антимонопольного законодавства, вважає Захарчишин.

Але у будь-якому разі про рішення слід було анонсувати за місяці два, переконаний чиновник, бо заручниками ситуації стали звичайні громадяни, які втратили гроші, придбавши поліси інших компаній.

За матеріалом Німецька хвиля

Зараз ви читаєте новину «Українських заробітчан змушують робити страховки у польській компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі