субота, 26 березня 2016 10:59

Українських школярів навчатимуть заощаджувати ресурси
5

Освіта для сталого розвитку в дії
Фото: Марина Олінішевська
Освіта для сталого розвитку в дії
Освіта для сталого розвитку в дії
Освіта для сталого розвитку в дії
Освіта для сталого розвитку в дії

22 березня у столичному Будинку вчителя, що на вул. Володимирська відбулась презентація результатів українсько-шведського проекту "Освіта для сталого розвитку в дії". Учасники обговорили перспективи освіти для сталого розвитку в Україні. У зустрічі взяли участь посол Швеції в Україні Андреас фон Бекерат та представник фракції голова комітету з питань науки та освіти Лілія Гриневич .

"По-перше цей проект дає результат одразу. Він впливає на життя та світосприйняття українських сімей вже зараз. По-друге, проект актуальний з точки зору подальшого рефомування освіти", - каже Gazeta.ua Лілія Гриневич.

ЧИТАЙТК ТАКОЖ: Нашим студентам потрібні доступні кредити на навчання - Співаковський

Основною метою проекту є навчання дітей і дорослих навичок сталого стилю життя та зміна моделей поведінки на більш раціональні та ресурсозберігаючі. Наприклад, дітей зі шкільних років навчатимуть економії таких ресурсів як вода, світло та електроенергія. Також вони навчатимуться піклуватись про навколишнє середовище, шляхом зменшення непотрібних покупок та викидів сміття.

На її думку, Україні потрібна освіта для життя. Вона має містити у собі комплекс Європейських компетентностей. У новому законі "Про освіту" з'являться слова про освіту сталого розвитку, як мету виховного процесу.

Нагадаємо, експерт повідомив, що школярам бракує радників з вибору освіти.

Зараз ви читаєте новину «Українських школярів навчатимуть заощаджувати ресурси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі