пʼятниця, 28 листопада 2008 09:10

Українських курців лякатимуть страшними картинками

Українських курців лякатимуть страшними картинками

Представники 160 країн світу, в тому числі й України, прийняли рішення посилити боротьбу з курінням.

Таким став підсумок ІІІ міжнародної конференції Рамкової конвенції ВООЗ з боротьби з тютюном, яка завершилася 22 листопада в Дурбані, Південно-Африканська Республіка.

Україна зобов"язується заборонити всі види реклами сигарет, включаючи промо-акції, а також спонсорство концертів та спортивних змагань.

Крім того, в країні заборонять вживати назви тютюнових брендів на всіх продуктах тютюнового виробництва і зажадають зробити написи на упаковках більш чіткими, а також наклеїти на пачки сигарет жахливі картинки про шкоду куріння.

Україна повинна вжити заходів з обмеження впливу тютюнової продукції на політику в сфері охорони здоров"я. Від хвороб, що їх спричиняє куріння, в країні вмирає в кілька разів більше людей, ніж від інфекційних захворювань, СНІДу, травматизму і туберкульозу разом узятих, повідомляється в прес-релізі Коаліції громадських організацій За вільну від тютюнового диму Україну, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Українських курців лякатимуть страшними картинками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі