субота, 27 вересня 2008 11:48

Українські військові беруть участь в навчаннях НАТО

Сьогодні в Єревані починаються багатонаціональні навчання Сил реагування НАТО "Кооператив Лонгбоу - 2008" і "Кооператив Лансер - 2008".

Як повідомили в управлінні прес-служби Міністерства оборони України, в цих навчаннях, що проходять в рамках Програми НАТО "Партнерство в ім"я миру", бере участь група військовослужбовців Озброєних Сил України, яку очолює офіцер розвідувального відділу штабу 8-го армійського корпусу Сухопутних військ підполковник Іван Без"язиков.

Метою навчань "Кооператив Лонгбоу - 2008" і "Кооператив Лансер - 2008" є придбання військовослужбовцями країн-партнерів НАТО досвіду практичного застосування Сил реагування НАТО, ознайомлення з порядком роботи штабу багатонаціональної бригади під час розгортання підрозділів, які мають відмінності в оснащенні, організаційно-штатній структурі і порядку їхнього застосування.

Зокрема, під час навчань "Кооператив Лонгбоу - 2008", які проходитимуть у форматі командно-штабного тренування, будуть сформовані і підготовлені управління і штаб багатонаціональної бригади.

Під час навчань "Кооператив Лансер - 2008" сформований штаб багатонаціональної бригади Сил реагування НАТО відпрацьовуватиме дії з реального керівництва підрозділами під час проведення польової фази маневрів з проведення миротворчої операції в зоні умовного конфлікту.

Навчання "Кооператив Лонгбоу - 2008" і "Кооператив Лансер - 2008" є правонаступниками навчань серії "Кооператив Бест Еффорт" і "Кооператив Ассошиейтед".

Багатонаціональні навчання Сил реагування НАТО "Кооператив Лонгбоу - 2008" і "Кооператив Лансер - 2008" продовжаться до 23 жовтня, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові беруть участь в навчаннях НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі