середа, 29 серпня 2007 08:30

Українські вчені знайшли причину швидкого старіння

Українські учені з"ясували, що інфекції впливають на скорочення тривалості життя людини.

На думку учених з Науково-виробничого онкологічного і кардіологічного центру Макс-Велл, безперервна боротьба з вірусами і бактеріями "запускає" у організмі патологічні процеси, які призводять до системного пошкодження органів і тканин і, як наслідок, значного скорочення тривалості життя.

Шляхом експериментів було встановлено, що відповідальна за розвиток виразки і раки шлунку хелікобактерія, сприяє старінню кліток шлункового епітелію, а ключова роль в старінні імунної системи належить герпесним вірусам, хронічним носієм яких є практично кожна людина.

"Людина взаємодіє з різними мікроорганізмами з раннього дитинства до глибокої старості. Жоден з інших несприятливих чинників не має на організм людини такого постійного і масштабного впливу. В результаті боротьби з чужорідними агентами організм зношується: у ньому розвиваються хронічні неінфекційні патології, а також порушення, які, згідно з традиційними уявленнями, є невід"ємною частиною процесу старіння", - стверджують президент компанії Макс-Велл, професор Кенет Алібек і кандидат хімічних наук Ганна Пашкова.

Тепер учені сподіваються отримати ключ до розгадки якщо не рецепту вічної молодості, то значного продовження людського життя і підвищення його якості.

За матеріалами АМИ-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Українські вчені знайшли причину швидкого старіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі