четвер, 09 вересня 2010 18:38

Українські турфірми працюють збитково - експерт

Українські турфірми працюють збитково - експерт

За останні два роки рентабельність турфірм впала майже вдвічі - з 10-15% до 5-7%.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів виконавчий секретар Всеукраїнської асоціації туроператорів Олег Пікерський.

"Зараз українські туристичні компанії мають таку ж рентабельність, як у Європі. Після кризи у 2009 році усі турфірми гадали як вижити. Вони знизили ціни до критичної точки. А коли у цьому році захотіли трохи підняти вартість, то це виявилося дуже складно. Якщо компанія піднімає ціну, клієнти кажуть - там за рогом є фірма, яка продасть нам тур дешевше", - сказав експерт.

Він зазначив, що цього літа українці подорожували на 10% більше, ніж минулого року. Банкрутство туроператора "Карія тур" ніяк не відобразилося на попиті.

"Наші люди дивляться більше на ціни, ніж на надійність. Постраждалі туристи, які заплатили за тур і не поїхали, навряд чи повернуть назад свої гроші. Зараз усі учасники ринку думають про те, як убезпечити себе від краху туроператорів. "Карія" була третьою по обсягам серед турецьких операторів - після "Тез туру" і "Туртесу". Під одним брендом працювали три "Карії", і лише одна - українського походження. Тепер вхід операторів на ринок буде контролюватися жорсткіше", - зазначив Пікерський.

Нагадаємо, 5 липня Господарський суд Києва визнав туроператора "Карія тур" банкрутом.

8 липня туристів — клієнтів цієї фірми — почали виселяти з турецьких готелів. Або вимагали оплатити номер — по $100 за добу. Деяким українцям довелось ночувати на вулиці.

Зараз ви читаєте новину «Українські турфірми працюють збитково - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі