середа, 18 липня 2007 15:07

Українські студенти зайняли друге місце на математичній Олімпіаді в Ірані

Українські студенти привезли одну золоту, 2 срібних і 2 бронзових медалі з 13-ої Міжнародної студентської олімпіади по математиці, яка проходила з 11 по 13 червня в Тегерані (Іран).

Такий результат дав можливість українцям отримати почесне друге місце в командній першості, поступившись лише збірній Ірану.

Золоту медаль завоював студент 5 курсу фізико-технічного інституту Національного технічного університету України "КПІ" Олександр Рибак. Срібні медалі дісталися студентові 3 курсу Донецького національного університету Антону Луньову і студентові 4 курсу Київського національного університету імені Тараса Шевченка Миколі Матвійчуку. Бронзові медалі отримали студент 3 курсу Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ярослав Журба і студент 4 курсу Дніпропетровського національного університету Дмитро Скороходов.

В Олімпіаді взяли участь понад 100 студентів з 11 країн світу. Це переважно країни Сходу (Китай, Індонезія, Оман, Бахрейн, Бангладеш і тому подібне), країни СНД (Україна, Таджикистан, Узбекистан і ін.), а також Голландія, пише Інтерфакс.


Зараз ви читаєте новину «Українські студенти зайняли друге місце на математичній Олімпіаді в Ірані ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі