пʼятниця, 30 липня 2021 14:17

Українські рятувальники вилетіли в Туреччину для боротьби з масштабними пожежами

Українські рятувальники вилетіли в Туреччину для боротьби з масштабними пожежами
Пожежні літаки Ан-32П направила Україна до Туреччини для ліквідації масивних пожеж. Фото: mvs.gov.ua

Два пожежні літаки ДСНС України 30 липня вилетіли в Туреччину для гасіння осередків лісових пожеж, що виникли 28 липня поблизу міста Манавгат у провінції Анталія та поширилися на територію провінцій Османіє, Кайсері, Коджаелі, Адана, Мерсін та Мугла.

Про це в п'ятницю повідомили в пресслужбі ДСНС України.

Україна допомагає Туреччині відповідно до підписаного в лютому 2020 року Меморандуму про взаєморозуміння між ДСНС України та Президенцією з управління на випадок надзвичайних ситуацій Міністерства внутрішніх справ Турецької Республіки (AFAD) про співробітництво в галузі запобігання катастроф і надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків.

Для допомоги турецьким вогнеборцям Україна направляє два екіпажі пожежних літаків Ан-32П з групою забезпечення. Це досвідчені фахівці, які вже мають досвід роботи у гірських районах та залучалися раніше до ліквідації масштабних пожеж у Чорногорії, в Ізраїлі та Грузії.

Загальна площа пожеж становить понад 1,5 тис. га. Внаслідок пожеж чотири особи загинули та 183 особи постраждали, з них 58 осіб госпіталізовані, пошкоджено понад 100 приватних будинків та споруд. Рятувальні служби взяли під контроль 36 осередків лісових пожеж, продовжують гасіння 20 осередків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Туреччині дві жінки вистрибнули з вікна палаючого готелю

Усього до гасіння пожеж, що ускладнюється сильним вітром та спекотною погодою, станом на 30 липня залучено понад 4 тис. осіб, 457 одиниць техніки та 35 повітряних суден.

У Туреччині продовжують бушувати лісові пожежі, через які вже загинули три людини, а більше сотні постраждали.

Вогонь дійшов до туристичної Анталії й Мармариса,

Тільки з опіками в лікарні потрапили 58 осіб. Усього відомо про 122 постраждалих.

Зараз ви читаєте новину «Українські рятувальники вилетіли в Туреччину для боротьби з масштабними пожежами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі