середа, 25 липня 2007 18:32

Українські рушники поїдуть до Лувра

Директор Паризького Лувру Анрі Лоретт, головний зберігач фондів Жан Дюпон та директор французького центру у м. Києві Матьє Арден відвідали Чернігів.

Як повідомили у Національному архітектурно-історичному заповіднику "Чернігів стародавній", мета візиту – знайомство з історичними пам"ятками та відбір експонатів для виставки "Свята Київська Русь", що відбудеться у Луврі у 2010 році.

Французькі гості побували на чернігівському Валу – ознайомилися з експозицією Чернігівського історичного музею імені В.В.Тарновського, відвідали Спасо-Преображенський і Борисоглібський собори, Колегіум. А також побували в Антонієвих печерах, які можуть стати одним із чудес України.

"Найбільшу увагу французів привернули українські рушники і коштовності", - зазначив працівник заповідника. І додав, що керівництво заповідника запросило директора Лувру Лоретта на святкування 40-річчя "Чернігова стародавнього", що відбудеться восени.

У Чернігові також сподіваються, що кращі експонати, які відберуть на виставку з Чернігівщини, допомагатимуть місцевим храмам потрапити під охорону і фінансування ЮНЕСКО, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Українські рушники поїдуть до Лувра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі