вівторок, 22 липня 2008 14:54

Українські прикордонники працюють за межами можливостей

Прикордонний контроль у багатьох пунктах пропуску здійснюється за межею їх проектних можливостей.

Як повідомили у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ та зв"язків із громадськістю Державної прикордонної служби України, сьогодні в країні спостерігається значне зростання потоку осіб і транспортних засобів, які прямують через державний кордон. Так, загалом за минулий тиждень цей потік у порівнянні з попереднім зріс на 10 %. У червні цього року Державна прикордонна служба України уперше відмітила рекордну – понад 300 тисяч – кількість осіб, які перетнули державний рубіж протягом однієї доби. Зараз пропуск 300-340 тисяч осіб і 60 тисяч транспортних засобів за добу для прикордонників – уже звичайне явище.

У зв"язку з цим, Державна прикордонна служба України приносить вибачення за ті незручності, з якими громадяни можуть зіткнутися в пунктах пропуску та перед ними.

Водночас у прес-службі зазначають, що прикордонники працюють на межі своїх можливостей. Багато перепускних пунктів працюють в посиленому режимі. Для здійснення прикордонного контролю залучені резерви, введено додаткові групи контролерів, а також залучено наявні мобільні комплекси прикордонного контролю на базі автомобілів "Газель". Крім того, розглядається питання введення нової технології оформлення пасажирів чартерних рейсів в аеропорту "Бориспіль", яка має значно скоротити тривалість оформлення пасажирів.

Прикордонники роблять все можливе для того, щоб людям не доводилося тривалий час очікувати в чергах, однак досягти бажаного результату з об"єктивних причин не завжди вдається. Зокрема, наголошують у прес-службі, міжнародний пункт пропуску на кордоні з Білоруссю "Нові Яриловичі", що у Ріпкінському районі Чернігівської області, пропускає в 4 рази більше людей і в 2 рази більше машин, ніж це передбачено проектними можливостями. Цей пункт пропуску має проектну пропускну добову спроможність 2500 осіб та 1100 автомобілів, а фактично минулої суботи, 19 липня, в ньому оформлено майже 10 тисяч осіб і майже 2170 автомобілів, а 20 липня – 10247 осіб та 2263 транспортних засобів.

Разом з тим прикордонники запевняють, що незважаючи на збільшення кількості осіб і транспортних засобів, якість оглядової роботи не зменшилася. Зокрема, у першому півріччі 2008 року виявлено на 6 % (227 осіб) та 9 % (173 особи) більше осіб з підробленими документами та без документів відповідно, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Українські прикордонники працюють за межами можливостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі