пʼятниця, 12 листопада 2010 12:03

Українські підприємці просяться в Гондурас

Українські підприємці просяться в Гондурас

Підприємці, які протестують проти урядового варіанту Податкового кодексу, мають намір просити політичного притулку в Республіці Гондурас.

Про це повідомила голова Профспілкової організації "Чернігівська профспілка підприємців " Олена Варнакова.

"Колись, у 2001 році чернігівські підприємці попросили політичного притулку в США. Тепер одним гаслом наших акцій буде "не ту країну назвали Гондурасом", оскільки рейтинг Гондурасу вищий за рейтинг нашої країни з ведення бізнесу. І ми оголосимо, що малий бізнес просить політичного притулку в Гондурасі. Це рішення вже прийнято на Оргкомітеті акцій протесту підприємців " - розповіла вона.

За словами Варнакова, у варіанті Податкового кодексу, який підготовлений до другого читання парламентським комітетом Віталія Хомутинніка, практично не враховані вимоги підприємців.

"Я так розумію, що є політична воля уряду "прибрати всю цю "дрібноту", щоб під ногами не бовталася". До речі, зверніть увагу: якщо раніше країна була розділена штучно на Схід і Захід, то зараз йде поділ - громадяни і підприємці. Іде кампанія, що підприємці податки не платять, а користуються всіма благами держави. В уряді ж мовчать, що вони самі податки не платять. Але дуже активно розповідають, що малий бізнес - корінь всіх бід. І створюють таку суспільну думку" - сказала Варнакова.

Нагадаємо, влітку 2001 року сто сорок торговців центрального ринку Чернігова звернулися до посольства США в Україні з проханням надати їм політичний притулок. Підприємці вважають, що місцева влада порушує їхні права на вільне ведення бізнесу.

На 16 листопада в Україні заплановані масові акції протесту підприємців проти прийняття оприлюдненого варіанту Податкового кодексу.

Comments.ua

Зараз ви читаєте новину «Українські підприємці просяться в Гондурас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі