неділя, 26 травня 2019 12:00

Українські моряки, яких затримали в Єгипті, повертаються додому

Українські моряки, яких затримали в Єгипті, повертаються додому
5 з 17 українських моряків прибудуть до Одеського аеропорту в понеділок, 27 травня. Фото: УНН

Моряки з затриманого в Єгипті у грудні 2018 року танкера "Sea Shark" повертаються в Україну.

5 із 17 українських моряків прибудуть до Одеського аеропорту в понеділок, 27 травня. Про це повідомляє фонд допомоги морякам "Ассоль"

"Пізно ввечері 25 травня надійшла інформація, що решта екіпажу разом з українським капітаном була звільнена і вирушає до готелю. Всі вони очікують на оформлення документів і повернення додому", - розповіли у фонді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали імена українських військових, які потрапили в полон

Судно з вантажем нафти з грудня 2018 року утримувалося ВС Єгипту в районі Айн-Сохна.

Екіпаж складався з 31 людини, серед яких 17 українців, двоє кримських моряків, 11 громадян Індії, Філіппін і Шрі-Ланки, і ще один громадянин Азербайджану.

За інформацією екіпажу, танкер був затриманий ВМФ Єгипту через ненавмисний і випадковий вхід у територіальні води Єгипту 18 грудня 2018 року. Судновласник повинен заплатити позов за перетин вод Єгипту на 56 мільйонів доларів.

19 травня капітан вантажного танкера Sea Shark Віталій Нестеренко повідомив, що єгипетський флот утримує судно, на борту якого перебувають 17 українських моряків.

Зараз ви читаєте новину «Українські моряки, яких затримали в Єгипті, повертаються додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі