пʼятниця, 16 березня 2007 10:47

Українські геї попросили в Януковича одну гривню

Громадські організації офіційно звернулися до Міністерства у справах сім"ї, молоді і спорту з пропозицією виділити одну гривну на реалізацію програми з соціальної підтримки молодих українських геїв і лесбіянок.

- При загальному об"ємі фінансових витрат на програму ЛГБТ-Социс, близько 142 тис. грн, ми просимо у Міністерства символічну гривню. Якщо міністерство її надасть, то це буде знаком політичної підтримки в проведенні нами соціальної роботи для гей-лесбійської спільноти, - сказав керівник Гей-Фoрума України Святослав Шеремет.

Проект соціальної програми ЛГБТ-социс (лесбіянки, геї, бі- і транссексуали), направлений на вирішення проблем, з якими стикаються в житті молоді геї та лесбіянки, вже третій рік поспіль подається на розгляд міністерської конкурсної комісії. У 2005 і 2006 роках комісія не підтримала проект.

- Коли в 2005 році на бюджетний конкурс вперше подали такий проект, це викликало у міністерських чиновників легкий шок. Проте, програма була благополучно допущена до конкурсу і так же благополучно завалена. Тоді в молодіжному відомстві ще ніхто публічно не наважувався нічого сказати на підтримку гей-лесбійського співтовариства, - розповідає Шеремет.

Представники секс-меньшинств сподіваються, що невдовзі ситуація зміниться: у кінці минулого року Міністерство у справах сім"ї, молоді і спорту офіційно сформулювало своє приязне відношення до гей-лесбійської проблематики.

Це теоретично збільшує шанси на підтримку міністерством програми ЛГБТ-социс.

Прохання ж надати тільки одну гривню Шеремет пояснює просто: " Це продумана формула компромісу, яка дозволяє нам звернутися за державною підтримкою, не вимагаючи від молодіжного відомства виділення відчутних фінансових коштів, як ми робили протягом попередніх двох років. У той же час, конкурсна комісія може надати більше грошей, ніж ми просимо. Подивимося, яка буде політична воля Міністерства в цій непростій для нього ситуації".

Міністерство у справах сім"ї, молоді і спорту щорічно серед всеукраїнських молодіжних громадських організацій проводить конкурс з розподілу бюджетних коштів на здійснення різних соціальних програм. Цьогоріч повинні розподілити близько 12 млн. грн.

За матеріалами КореспонденТ.net.

Зараз ви читаєте новину «Українські геї попросили в Януковича одну гривню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі