четвер, 28 лютого 2013 13:14

Українські дороги визнані такими ж поганими, як і російські

Українські дороги визнані такими ж поганими, як і російські
Фото: blog.i.ua

Україна посіла за якістю автодоріг 137 місце у світі з 144. Як наголошується в звіті про глобальну конкурентоспроможність, підготовленому експертами Світового економічного форуму, якість українських доріг оцінили в 2,3 бала з 7.

Найкращі дороги виявилися у Франції, Об'єднаних Арабських Еміратах і Сінгапурі (всі отримали по 6,5 бала). У десятку кращих також потрапили Португалія, Оман, Швейцарія, Австрія, Гонконг, Фінляндія і Німеччина. Найгірші дороги, на думку міжнародних експертів, у Молдові - їх якість оцінили в 1,5 бала. У нижній частині списку також опинилися кілька європейських країн, включаючи Польщу (2,6 бала), Болгарію (2,5 бала) і Румунію (1,9 бала).

З країн СНД до списку найгірших потрапили, крім України, Киргизія (2,5 бала) і Росія (також 2,3 бала). Кращі за українські дороги виявилися в Казахстані, який зайняв 117 місце з 2,7 бала, Таджикистані (98 місце, 3,2 бала) і Азербайджані (67 місце, 4,0 бала).

Раніше повідомлялося, що в даний час "Укравтодор" проводить активний ремонт автодоріг. Як запевняє організація, станом на 24 лютого шляховики вже ліквідували ямковість на 85% основних доріг загального користування державного значення.

Зараз ви читаєте новину «Українські дороги визнані такими ж поганими, як і російські». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі