пʼятниця, 11 квітня 2008 12:45

Українські банки, які спекулюють на коливаннях курсу, матимуть проблеми

Банки, які купують американський долар за 4,5 грн., а продають за 5,1 грн., матимуть неприємності. Про це попередив голова ради Національного банку України Петро Порошенко. Такі коливання курсу він назвав спекуляцією.

Валютний коридор залишається незмінним, запевняє він, і надалі буде в межах від 4,95 до 5,25 грн. Відповідальність за стабільність курсу американської валюти Петро Порошенко взяв на себе.

У співвідношенні до гривні курс долара він називає стабільним. І радить своїм колегам уникати розмов про ревальвацію чи девальвацію гривні.

Петро Порошенко, голова ради Національного банку України: "Ні правління, ні Національний банк не бачить підстав для перегляду як офіційного курсу. Сьогодні золотовалютні запаси банку, які зросли і сьогодні досягли історичного максимуму, дають нам тверде переконання в прочності наших позицій, можливо, це єдиний в країні якір, який буде тримати стабільність в економіці", повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Українські банки, які спекулюють на коливаннях курсу, матимуть проблеми ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі