понеділок, 10 січня 2011 09:00

Українські альпіністи застрягли в Альпах на висоті 4303 метри

Українські альпіністи застрягли в Альпах на висоті 4303 метри

Троє українських лижників застрягли на горі Монблан у французьких Альпах.

Лижники заблоковані з минулого четверга в масиві Монблану на висоті 4303 метри.

У цьому районі значно посилився вітер, що робить практично неможливою будь-яку операцію з порятунку туристів. Українці вийшли у лижний похід на перевал Бренва у Верхній Савойї, однак були заблокованими на цій висоті.

За словами рятівників, сила вітру буде посилюватися і буде неможливо доставляти українським спортсменам продукти і газ, нестачу яких вони вже відчувають. Більш того, прогноз на найближчі дні дуже невтішний.

А сильні снігопади останніх днів зробили сніговий покрив дуже нестійким, і пересуватися по ньому небезпечно.

Як повідомили ТСН у високогірній жандармерії, розпочати рятувальну операцію планують сьогодні.

"Зараз у нас страшенна негода, сильний вітер. Тому ми не можемо підняти в небо гелікоптер і хоча б доправити їжу та газ. Але сподіваємося, що вранці або до обіду, погода поліпшиться. І туристи будуть врятовані. Поки що можу сказати, що українці живі та здорові, і ми підтримуємо з ними зв'язок", - повідомили рятівники.

Рятувальникам вдається підтримувати з лижниками візуальний та радіозв'язок. Лижники вирили нору в снігу і встановили намет. Стан їхнього здоров'я наразі не викликає занепокоєння у працівників гірської жандармерії.

Як повідомлялося, раніше у Франції при сході лавини загинули троє лижників.

tochka.net, ТСН

Зараз ви читаєте новину «Українські альпіністи застрягли в Альпах на висоті 4303 метри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі