середа, 09 липня 2008 12:41

Українські актори отримують за дублювання смішні суми

Герої американського мультика "Сімпсони" відомі всьому світу. Але місяць тому вони мало не "заніміли". П"ятеро артистів, які озвучують членів сімейки, відмовилися працювати над 20-м сезоном серіалу.

Їх не влаштувала заробітна плата: 72 тисячі доларів за кожну частину. Вони вимагали 100 тисяч. Переговори з керівництвом закінчилися перемогою лицедіїв. Підписано новий трудовий контракт, згідно з яким акторський склад отримуватиме близько 400 тисяч доларів за серію.

З"ясувалося, що порівняно з прибутками американських колег вітчизняні актори, які зробили образи Сімпсонів зрозумілими для нашої аудиторії, отримують просто смішні суми.

"Ми отримуємо за серію від 20 до 30 доларів, - зізналася народна артистка України Ірина Дорошенко, яка озвучувала Мардж, Лісу і Меггі. - Це стандартна винагорода для таких мультиків".

Набагато дорожче оцінюється дублювання повнометражних фільмів. Наприклад, за героїнь "Сексу у великому місті" платили близько 1 тисячі. А взагалі така робота коштує від 500 до 1000 доларів, повідомляє Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «Українські актори отримують за дублювання смішні суми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі