пʼятниця, 28 січня 2011 16:38

Українське регіональне радіо може залишитися без новин

Українське регіональне радіо може залишитися без новин

Зникнення повноформатного інформаційного сервісу новин від Української служби BBC призведе до того, що на локальних і регіональних радіостанціях новин як таких може і не стати.

Про це в коментарі Gazeta.ua cказав Роман Заяць, директор українсько-польської "РадіоШколи".

"Новинні випуски на будь-якій радіостанції FM-мовлення - це достатньо затратна справа. Крупні мережеві радіостанції можуть дозволити собі тримати невеликий штат працівників і видавати в ефір щогодинні новинні сервіси, які, як правило, складаються з 80% інформації з інтернету, а решту - зібране власними репортерами", - розповів він.

За його словами, локальні і регіональні радіостанції не мають коштів, щоб робити новини.

"Для них поява мовника, який дає готовий випуск для ретрансляції – це унікальна ситуація. Тому зникнення повноформатного інформаційного сервісу новин від Української служби ВВС призведе до того, що на локальних і регіональних радіостанціях новин як таких може і не стати. Це, м'яко кажучи, трагічний момент. Адже локальні радіостанції мають достатньо широку аудиторію. Їх слухають люди від 18 до 45-50 років, а цільова аудиторія новин - від 35 і старші", - підкреслив Заяць.

Він додав, залишиться лише радіо "Ера".

"Порівняти його із ВВС можна лише по формату - розмовне радіо. В усьому іншому ВСС як усталений бренд - це марка новин. Воно було джерелом інформації тоді, коли мовлення в Україні тільки зароджувалося", - наголосив Заяць.

Нагадаємо,британська телерадіомовна корпорація ВВС звільнить 650 працівників із 2400. Міністерство закордонних справ Великої Британії зменшило фінансування зарубіжного мовлення. Закриють албанську, македонську, сербську служби радіо, а також редакції, які випускають програми для країн Карибського регіону англійською мовою й португальською - для країн Африки. Ще сім служб, серед яких і українська, припинять радіомовлення, але залишаться в інтернеті. Це скоротить витрати на 46 млн фунтів щороку.

Всесвітня служба ВВС почала мовлення у 1932 році. Українська - 1992-го. Річний бюджет становить 272 млн фунтів на рік (понад 3,4 млрд грн). Загальна аудиторія теле- і радіопрограм, а також інтернет-сайтів сягає 241 млн людей.

Зараз ви читаєте новину «Українське регіональне радіо може залишитися без новин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі