Ексклюзиви
вівторок, 27 лютого 2007 11:55

Українське порно відокремили від еротики

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі затвердила критерії відмежування порнографії і еротики. Найближчим часом документ буде переданий на розгляд профільного комітету Верховної Ради.

Згідно з документом, порнографією слід вважати докладне зображення сцен статевого акту і деталізовану демонстрацію оголених геніталій, якщо вони використовуються для збудження сексуальних інстинктів глядачів без якої-небудь художньої або просвітницької мети.

До розряду еротики відносяться зображення голого тіла, а також геніталій - якщо кількість таких зображень не перевищує 20% від загальної кількості зображень і 50% від площі кадру або всього зображення.

Показ відвертих сцен на дальньому плані "без явної візуалізації взаємодії геніталій" слід вважати еротикою, а демонстрацію групових і гомосексуальних стосунків на передньому плані, сцен сексуального насильства і статевих збочень - порнографією.

Згідно з законом "Про захист суспільної моралі", виробництво і оборот продукції порнографічного характеру на Україні заборонені в будь-якій формі. Виробництво і розповсюдження порнографії караються позбавленням волі строком до п"яти років, а повторні порушення - строком до десяти років.


За матеріалами: "Коммерсантъ-Украина", Корреспондент.




Зараз ви читаєте новину «Українське порно відокремили від еротики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути