пʼятниця, 08 червня 2007 15:54

Українська "Поема про внутрішнє море" стала однією з кращих на Венеціанській Бієннале

Експозиція "Поема про внутрішнє море", представлена в Українському павільйоні 52-ої Міжнародної виставки сучасного мистецтва, є однією з трьох топ-подій Венеціанської Бієннале-2007.

Таку думку висловив віце-прем"єр і міністр культури Італії Франческо Рутеллі під час бесіди з віце-прем"єр-міністром України з гуманітарних питань Дмитром Табачником 7 червня у Венеції.

Оцінюючи на офіційному відкритті Українського павільйону участь України в 52-ій Міжнародній виставці, Табачник підкреслив: "Це - крок до того, щоб зробити Україну столицею сучасного мистецтва".

Він особливо відзначив роботи Сергія Браткова: на думку віце-прем"єра, вони - "гімн Україні, любові і життю".

Нагадаємо, що Україну цього року на виставці представляє Центр сучасного мистецтва PinchukArtCentre. Його засновник Віктор Пінчук вважає однією з головних цілей участі в нинішньому Бієннале популяризацію України в світі.

"Світ повинен знати про Україну більше. Нам не потрібно закриватися в нашому географічному просторі, потрібно ділитися зі всім світом, ділитися кращим з того, що у нас є і що ми створили", - відзначив Віктор Пінчук.

7 червня увечері в Palazzo Papadopoli у Венеції відкрився Український павільйон 52-ої Міжнародної виставки сучасного мистецтва, пише  Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Українська "Поема про внутрішнє море" стала однією з кращих на Венеціанській Бієннале». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі