неділя, 22 травня 2016 17:14

Українська освіта увійшла в ТОП-50

Україна займає 45 місце серед 50 кращих систем вищої освіти.

Відповідно до рейтингу QS Higher Education System Strength Rankings 2016, на першому місці опинилися американські ВНЗ, які набрали максимальні 100 балів. На другому місці - Великобританія (98,5 бала), на третьому - Німеччина з 94 балами. Серед параметрів, які враховувалися укладачами рейтингу, були міцність національної освітньої системи, її доступність для іноземних студентів, економічний контекст, експертні оцінки.

 

Українську вищу освіту оцінили в 16,6 бала. Так, найближчими сусідами по освітньому рейтингу України стали Ліван і Філіппіни.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні має бути 12-річна освіта - експерт

"Якщо ви любите історію, природу або майбутній підприємець, можливість вчитися в Україні це те, що ви шукали", - такий коментар українські університети отримали від авторів рейтингу.

Також про українську вищу освіту автори QS 2016 розповіли те, що перевагою вітчизняних ВНЗ вважається нижча ціна за навчання, ніж в інших країнах.

Нагадаємо, в 2016 році українським школярам зменшать навантаження і осучаснять шкільні програми учнів з першого по четвертий класи.

Зараз ви читаєте новину «Українська освіта увійшла в ТОП-50». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі