субота, 24 листопада 2007 18:14

Українська община за кордоном згадує жертви Голодомору

Заходи пам"яті жертв Голодомору в Україні 1932-33 років проходять за кордоном за сприяння українських дипломатичних представництв.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Зокрема, посольство Швеції повідомляє, що в Стокгольмі пройшов вечір пам"яті по жертвах Голодомору. У місцевому Українському домі відслужили панахиду. Виступив посол України в Швеції Анатолій Пономаренко. Учасники акції приєдналися до всесвітньо-української акції "Запали свічку".

У Загребі (Хорватія) також пригадали жертв Голодомору. Основні заходи пройшли в місцевій греко-католицькій церкві Кирила і Мефодія. У заході взяв участь посол України в Хорватії Маркіян Лубківський. Він закликав українську общину в цій країні до активізації зусиль для визнання Хорватією Голодомору в Україні.

Раніше повідомлялося, що заходи пам"яті жертв Голодомору в Україні пройдуть 24 листопада у всіх зарубіжних держустановах країни. "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Українська община за кордоном згадує жертви Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі