Ексклюзиви
середа, 16 березня 2011 17:44

Спецтема: Арабські революції

Українська медсестра: "Каддафі живе біля верблюдів і п'є їхнє молоко"

Українська медсестра: "Каддафі живе біля верблюдів і п'є їхнє молоко"

Лівійський лідер Муамар Каддафі п'є воду з медом та водить за собою двох верблюдиць, від яких п'є молоко.

Про це Gazeta.ua в ексклюзивному інтерв'ю розказала особиста медсестра лівійського лідера 24-річна Оксана Балинська. Вона 2 роки працювала в Лівії, стежила за здоров'ям Каддлафі.

"Щоранку Каддафі любить пити воду з медом. Йому лікарі сказали, що це дуже корисно. Готує стакан такої води його охоронець", - розповіла Оксана Балинська.

Одного разу охоронець накричав на Оксану, коли вона узяла стакан, призначений Каддафі.

"Я прийшла на кухню зробити каву для себе і дівчат. Дивлюся - гарний, дорогий стакан з водою на підносі. Я його відставила вбік, а піднос забрала для себе. Охоронець почав на мене кричати. Прибігла напарниця. Англійською пояснила йому, що я - новенька, не знаю тутешніх правил. Тоді я й дізналася, що Каддафі щоранку любить випивати склянку солодкої води", - пояснила вона.

Також Каддафі любить молоко верблюдиць. У його резиденції тримали двох таких тварин, від яких він пив молоко. Коли в Лівії почалася громадянська війна, Каддафі перебрався зі своєї резиденції в Тріполі до шатра. Довкола його тимчасового помешкання цілодобово чергують військові. Для захисту лівійського диктатора вони накидали 4 вали з мішкам і із піском. Шатрів установили кілька. Для конспірації полковник переходить з одного в інший. Верблюдиць забирає з собою, вони живуть неподалік нього.

"У лівійців мало корів, бо мало зелені, щоб їх годувати. А верблюди можуть їсти колючки і рідко пити воду. Каддафі п'є молоко верблюдиць, бо він з роду бедуїнів, у яких верблюди були основною твариною в господарстві. Вони заміняла все — і корову і коня", - додала Оксана.

Ні верблюжатини, ні верблюжого молока українка не пробувала.

"Не переношу запах верблюдів, дуже специфічний. А рідним в Україну кілограм верблюжого м'яса передала. Вони казали, що сподобалося. Зробили з нього фарш і наліпили пельменів", - зізналася українська медсестра.

28 лютого Оксана Балинська повернулася з Лівії до України. Прилетіла в транспортному літаку разом із іншою медсестрою, яка доглядала Муаммара Каддафі, - Галиною Колотницькою. Колотницька давати коментарі відмовляється.

Зараз ви читаєте новину «Українська медсестра: "Каддафі живе біля верблюдів і п'є їхнє молоко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути