середа, 08 грудня 2010 11:34

Українська команда Clelia II самотужки відремонтувала лайнер

Українська команда Clelia II самотужки відремонтувала лайнер

Круїзний лайнер Clelia II, на борту якого перебувають близько 150 людей, зазнав аварії біля берегів Антарктиди.

За даними ВМФ Аргентини, теплохід потрапив у шторм в протоці Дрейка. На судні вийшов з ладу основний двигун, що обмежило його маневреність. Удар хвилі розбив один з ілюмінаторів, і в трюм потрапила вода з-за борту.

У ВМФ запевнили, що життю туристів і членів команди нічого не загрожує. З 50 членів екіпажу Clelia II третина - громадяни України та Латвії.

За останніми даними, команда власними силами провела ремонт і наразі лайнер прямує до порту Ушуайа, який є найпівденнішим містом на Землі.

Морякам вдалося запустити основний двигун, і судно рухається у бік аргентинського берега зі швидкістю 4 вузли (7,4 кілометра на годину). Його супроводжує туристичний лайнер Explorer, який першим прийшов на допомогу, і рятувальний чилійський корабель Lautaro, що забезпечує спільне з аргентинцями патрулювання акваторії.

У районі лиха як і раніше не вщухає вітер, пориви якого перевищують 100 кілометрів на годину.

На момент аварії теплохід перебував у 460 кілометрах на північний захід від Південних Шетландських островів. Він мав подолати 845 кілометрів до аргентинського порту Ушуайа, звідки він вийшов 30 листопада і куди мав повернутися у вівторок.

Шестипалубний лайнер Clelia II був збудований у 1990 році, його повністю реконструювали в 2009-му. На судні є плавальний басейн, фітнес-центр, джакузі, ресторан, два бари. Вартість антарктичної подорожі на теплоході протягом 10 днів становить від 8 до 18 тисяч доларів в залежності від класу каюти. Організатором круїзів на судні є компанія Polar Cruises.

За матеріалами: РИА "Новости", Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Українська команда Clelia II самотужки відремонтувала лайнер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі