четвер, 07 червня 2007 11:35

Українська горілка подорожчає

 Українцям доведеться платити за горілку на 550 млн. грн на рік більше, ніж  раніше. Це пов"язано з тим, що з 1 липня об"єднання "Київспирт" має намір підвищити відпускні ціни за 1 дал (10 л) харчового спирту з 46-48 до 52 грн, повідомляють "Економічні новини".

У листі, поширеному серед виробників горілчаної продукції, пояснюється, що об"єднання отримало повідомлення від Марилівського, Сторонібабського, Суходільського і Великолюблінського спиртних заводів про підвищення відпускних цін у зв"язку з істотною зміною вартості сировини, енергоносіїв, палива і багато чого іншого.

Як відзначив головний економіст концерну "Укрспирт" Володимир Маховка, ціни на спирт переглядатимуться, оскільки вартість зерна виросла на 30-50%. Маховка запевняє, що якщо завтра ціна на зерно впаде, то і на спирт її теж знизять.

Перший заступник голови концерну "Укрспирт" Ніна Гаркава вважає, що істотного зростання цін на горілку подорожчання спирту не викличе. "Нічого страшного від подорожчання 10 л на 3-6 грн не відбудеться", - відзначає вона.

Маркетинг-директор компанії "Олімп" Олексій Філановській вважає, що підвищення вартості спирту однозначно викличе зростання цін на горілку. "Вся лікеро-горілчана продукція подорожчає на 5-6%", - вважає він.

Глава Антимонопольного Комітету України Олексій Костусев відзначив, що комітет негативно ставиться до підвищення будь-яких цін, особливо на хліб і спирт. "Двічі ми зупинили зростання цін на спирт, подивимося зараз, наскільки об"єктивні передумови і чим обґрунтовані", - сказав він, пише Острів.

Зараз ви читаєте новину «Українська горілка подорожчає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі