неділя, 30 грудня 2018 00:01

Українська церква перенесе святкування Різдва за однієї умови

Українська церква перенесе святкування Різдва за однієї умови
Фото: Радіо ТРЕК

Православна Церква України перейде на святкування Різдва 25 грудня лише тоді, коли цього хотітимуть більшість парафіян.

"Ми маємо уникати тих питань, які розділяють. Календарне питання зараз теж певною мірою може розділити українську церкву.

Ми віримо в те, що в майбутньому, - але це питання часу - коли українці в більшості будуть бажати святкувати Різдво Христове за новим стилем, церква відгукнеться на цей запит українського суспільства", - сказав митрополит Київський Епіфаній під час інтерв'ю на телеканалі "Прямий".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополит Епіфаній розповів про деталі отримання Томосу

15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому представники трьох православних церков України ухвалили рішення про утворення Помісної церкви та обрали її предстоятелем митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія.

Новостворена церква канонічно визнана Вселенським патріархатом та отримала назву "Православна церква України", а її предстоятель носитиме титул "митрополит Київський". Тепер новообраний митрополит Київський поїде до Стамбула 6 січня для отримання Томосу з рук Вселенського патріарха.

Зараз ви читаєте новину «Українська церква перенесе святкування Різдва за однієї умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі