пʼятниця, 29 жовтня 2010 11:21

Українофоби вирішили, що у всіх бідах країни винуваті націоналісти

Українофоби вирішили, що у всіх бідах країни винуваті націоналісти
28 жовтня в Києві пройшла конференція "Дебандеризація - нагальна потреба європейського шляху України". Більшість учасників заходу додумалися, що у всіх бідах країни винні націоналісти, Комітет виборців України та прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер.

З такою точкою зору націоналісти не погодилися і спробували зірвати конференцію.

Конференцію "Дебандеризація - нагальна потреба європейського шляху України" організувала українська філія російського Інституту країн СНД.

Тон дискусії задала публіцист Мирослава Бердник, яка довго ремствувала на те, що "марення геополітичних противників Росії про голодомор і подвиги Української повстанської армії викладають у школах".

"У класі моєї дочки вчителька сказала школярам, що вони можуть бути родичами тих, кого привезли в Україні замість виселених у Сибір українців. Так одній дівчинці навіть погано стало!" - Розповіла пані Бердник, підкресливши, що "голодомор придумали уніати, американці та Катерина Чумаченко".

З пані Бердник погодився голова Антифашистського комітету України Георгій Буйко. На його думку представники "помаранчевих" сил зараз намагаються взяти реванш в країні і повернути владу. Крім цього пан Буйко поскаржився на те, що в київському музеї Великої вітчизняної війни продовжують експонувати матеріали про воїнів УПА.

Проте основний його гнів викликали слова прем'єр-міністра Канади Стівена Харпера, який в ході візиту в Україну висловив жаль, що комуністичний режим у країні ще не до кінця засуджений і не отримав такої ж оцінки, як фашистський.

"Ми повинні засудити позицію прем'єр-міністра Канади, так як він є загрозою існуванню Україні!" - Обурювався Буйко.

Далі економіст Олександр Дудчак заявив, що "борці за свободу преси і демократії фінансуються з одного центру".

"Течуть струмочки грошей. Ось, подивіться, є такий Комітет виборців України, який живе на гранти і постійно знаходить проблемні моменти під час виборів".

А секретар Всеукраїнського союзу письменників-мариністів Сергій Смолянников показав присутнім відривний календар, в якому говорилося, що в XIX столітті українців з України виганяла "погана російська імперія".

"І це читають наші домогосподарки!" - Обурювався пан Смолянников, потрясаючи календарем.

Коли слово надали раднику-посланнику посольства Російської Федерації в Україну Андрію Воробйову, він відразу ж порадив організаторам у майбутньому уникати в назві конференції слова "європейський", так як, на його думку, з європейським вибором в України "не все так очевидно".

Ці слова викликали сплеск обурення у представників націоналістичних і націонал-демократичних сил, які до цього терпляче слухали виступаючих, мовчки сидячи на задніх рядах.

"Про який європейський вибір Україна йде мова, якщо тут зібралися комуністи та російські імперіалісти, які ненавидять наші цінності?!" - не витримав голова "Коаліції учасників помаранчевої революції" Сергій Мельниченко, до якого миттєво кинулися охоронці й спробували вивести його із зали.

"Ви говорите про Америку, а хто фінансує Інститут країн СНД?" - Запитав заступник голови київської організації Конгресу українських націоналістів Володимир Манько.

У залі виникла невелика бійка, в результаті якої охоронцям вдалося вигнати націоналістів із зали. Інцидент порушив хід конференції - після нього присутні в основному обговорювали те, що трапилося.

За матеріалами Коммерсантъ-Украина
Зараз ви читаєте новину «Українофоби вирішили, що у всіх бідах країни винуваті націоналісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

123

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі