понеділок, 30 листопада 2020 21:45

Українка розповіла, як стала далекобійницею в Польщі
8

Киянка Марина п"ятирй рік мешкає в Польщі. Останні два роки працює далекобійницею разом зі своїм чоловіком. Жінка веде блог, в якому розповідає про особливості професії, та цікаві моменти свого життя.

" Колись закінчила університет харчових технологій і працювала у відділі продаж компанії "Кока кола". Але там я розуміла, що зарплати не вистачить, щоб відкласти і купити своє житло. Тому прийняла рішення їхати до Польщі. Маю польське коріння, тому оформила карту побиту, яка фактично дала мені дозвіл на проживання", - пояснює Марина.

Марина працювала спершу на м'ясокомбінаті, потім у Мак- Донональдсі. А згодом зрозуміла, що для своїх цілей їй потрібна більш високооплачувана робота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Харчуватись в ресторанах, дешевше, ніж вдома" - українка поділилась особливостями життя в Канаді

"Я вмовила чоловіка підти на курси і здати на права на далеко бійника. Він спершу не хотів, але пізніше таки зі мною пішов вчитися. Йому навчання далося досить легко, мені важче, але в результаті все рівно здала на права. До речі, заплатити тут за права не вдасться, їх потрібно здати", - продовжує.

Марина здала на права і стала далекобійницею в  Польщі
Фото: marinka_v_kabinkie
Марина здала на права і стала далекобійницею в  Польщі
Марина здала на права і стала далекобійницею в  Польщі
Марина здала на права і стала далекобійницею в  Польщі
Марина здала на права і стала далекобійницею в  Польщі

Зараз разом з чоловіком їздить по всій Європі. Це дає стабільний дохід, який вищий ніж у працівника заводу.

" З дитинства любила автомобілі. Є свої плюси і мінуси в цій роботі. Наприклад, ми багато подорожуємо, картинка за вікном постійно змінюється. Але побачити Париж, як водій фори і як турист це різні речі. Також доводиться митися в спільних душах на заправках, а спати на полиці авто. Але й до цього можна пристосуватися. Для зручності я купила матрас і ортопедичні подушки, а їсти навчилася готувати у мультиварці. Поки ми їдемо, то вона готує", - каже Марина.

Наталя Грицюк розповіла, скільки можна заробити нянею у Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Українка розповіла, як стала далекобійницею в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі