середа, 16 квітня 2014 23:19

Україні нагадали про загрозу загарбання західних областей

Україні нагадали про загрозу загарбання західних областей
Сергій Слободчук. Фото: 112.ua

Якщо в Україні почнуться військові дії, то загроза нашій територіальній цілісності буде йти не тільки зі Сходу, але і з Заходу.

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив політолог Сергій Слободчук.

Експерт, зокрема, відзначив, що затягування переговорного процесу на міжнародному рівні та неприйняття якихось здорових рішень з боку української влади означає кримський сценарій.

"Ми якось сильно захопилися в інформаційному просторі, що обговорюємо одну Росію. А якщо, не дай Бог, військові дії, то тут же Румунія згадає, що вона роздала кілька десятків тисяч румунських паспортів в Одеській області і треба захищати своїх громадян. Угорщина згадає, що на Закарпатті живе кілька сотень етнічних угорців, яким теж видали паспорта, і також спробують ввести війська на законних, напевно, для них підставах, аби захистити своїх громадян. Згадають щось і поляки", - попередив Слободчук.

На його думку, повістка, яку сформувала українська сторона для проведення міжнародних переговорів у Женеві, є неадекватною.

"Вона не передбачає пошуку компромісу. Таке враження, що наш в.о. міністра закордонних справ не налаштований на якийсь діалог, і це дуже погано і небезпечно. Насправді зараз радикальний сценарій запустив зовнішніх гравців", - резюмував експерт.

Нагадаємо, представники ЄС, США, Росії та України запланували на 17 квітня проведення у Женеві зустрічі для врегулювання кризи у відносинах між Україною і Росією.

Зараз ви читаєте новину «Україні нагадали про загрозу загарбання західних областей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі