пʼятниця, 18 грудня 2020 21:45

Українець розповів, як став бізнес- аналітиком в Канаді
7

Богдан Юрин переїхав до Канади та здобув нову професію
Фото: bogdan_canada
Богдан Юрин переїхав до Канади та здобув нову професію
Богдан Юрин переїхав до Канади та здобув нову професію
Богдан Юрин переїхав до Канади та здобув нову професію
Богдан Юрин переїхав до Канади та здобув нову професію

Богдан Юрин із Запоріжжя два роки тому переїхав до міста Монктон провінції Ньюбрансуік в Канаді. Чоловік став бізнес- аналітиком досить великої компанії.

"За освітою я інженер. Коли був студентом, поїхав на Аляску по програмі "Work and travel". Та важко працював кілька місяців. Майже нічого не бачив, але заробив на квартиру. Приїхав, купив житло і думав, що реалізовуватиму себе в Україні. Тут одружився, народилася донька. Я працював на заводі, поступово йшов на підвищення. Потім згодом почав писати коди. Але заробленого ледь вистачало на життя. Мови, щоб кудись поїхати в подорож, а тим більше кілька разів поїхати і не було", - розповідає Gazeta.ua Богдан.

Тоді чоловік вирішив, що спробує знову поїхати за кордон.

"До того 12 років подавався на "Green card" в США, але так жодного разу її й не виграв. Та й дружина не хотіла", - пояснює.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, як отримала допомогу на ремонт та меблі в Німеччині

Тоді Богдан звернувся в компанію, яка відправляла його колись по студентській програмі. "Мені повідомили, що можу поїхати як студент на річне навчання в Канаду. Тоді воно коштувало 9 тисяч доларів. Грошей в мене не було, але переїзд в Канаду у дружини не викликав негативу. І ми прийняли рішення — продати квартиру, щоб мати гроші на навчання. Купив житло за 23 тисячі доларів, продав за 12. Якраз все, що мав, вклав у навчання. На решту грошей ще змогли з дружиною поїхати в Єгипет", - пояснює.

Рік Богдану довелося винаймати кімнату і жити самостійно. Дружину з донькою не пустили.

"Для навчання потрібно здати екзамен з англійської, тому мову знав. Як тільки закінчив навчання, буквально одразу знайшов роботу в крупній компанії. Тут люблять українців, бо ми працьовиті та ініціативні. Моя робота полягає в плануванні удосконалення виробництва, нових проектах. Робота цікава. А ще цікавіша зарплата. Тут спокійно вистачає заробленого", - пояснює Богдан.

Ольга працює гідом в Нідерландах та організовує цікаві екскурсії. Це п'ята країна, в яку емігрувала жінка зі своєї батьківщини. Головні правила емігранта та чим довелося пожертвувати заради переїзду

Зараз ви читаєте новину «Українець розповів, як став бізнес- аналітиком в Канаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі