середа, 03 листопада 2010 12:23

Українцям пообіцяли безвізовий режим із Сербією

Українцям пообіцяли безвізовий режим із Сербією

Україна й Сербія мають намір домовитися про безвізовий режим. Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ.

2 листопада в Києві відбулися українсько-сербські консультації щодо консульсько-правових питань, у рамках яких обговорювалося це питання.

"У рамках консультацій сторони погодили проект угоди між Кабінетом міністрів України й урядом Республіки Сербія про відмову від візових вимог для громадян", - сказано в повідомленні.

Проектом угоди передбачається безвізовий режим поїздок громадян України й Сербії на строк до 30 днів протягом 60 днів з дати першого в'їзду.

На думку МЗС, укладення такої угоди буде сприяти подальшому розвитку партнерських відносин із Сербією, інтенсифікації контактів у політичній, економічній, культурно-гуманітарній й іншій сферах.

Як повідомлялося раніше, саміт Європейського Союзу, який проходить у Брюсселі, може підтримати надання Плану дій щодо скасування віз для України.

Про це йдеться в проекті підсумкової заяви. У документі є окремий пункт, присвячений саміту ЄС - Україна, який відбудеться 22 листопада.

Згідно з проектом, лідери країн-членів ЄС планують заявити про те, що саміт з України буде спрямований на посилення переговорів про угоду про асоціацію і про створення зони вільної торгівлі.

При цьому ЄС має намір приділити особливу увагу підтримці реформ в Україні, зокрема, посиленню демократичних цінностей, забезпечення макроекономічної стабільності, поліпшення бізнес-клімату та реформування енергетичного сектору.

Зараз ви читаєте новину «Українцям пообіцяли безвізовий режим із Сербією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі