вівторок, 11 вересня 2007 14:29

Українцям підкинуть "липові" результати виборів

Науковий керівник фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна прогнозує, що в день голосування можуть бути оприлюднені результати недостовірних екзит-полів.

Таку думку вона висловила на "круглому столі" на тему: "Війна цифр у соціологічних вимірах. Кому вірити і чому?", що проходить у Києві у вівторок.

Бекешкіна підкреслила: "Я передбачаю, що в нас з"явиться чимало смажених екзит-полів для того, щоб дезорієнтувати виборців", повідомляє Ліга.

У свою чергу, керівник фірми "Юкрейніан соціолоджі сервіс" Олександр Вишняк відзначає, що перемогти можуть як умовно "біло-блакитні", так і "помаранчеві" і перевага в перемозі буде в 1-3%.

Він підкреслив, що зараз, згідно з даними багатьох соціологічних досліджень, у парламент проходять чотири політичні сили - Партія регіонів, Блок Юлії Тимошенко, "Наша Україна - Народна самооборона" і Комуністична партія.

Вишняк підкреслює, що, з огляду на, те, що перевага в перемозі буде незначною, екзит-поли, можливо, не покажуть, хто переможе.

Як вважає директор компанії R&B Євген Копатько, перемога буде залежати від явки виборців. Він відзначає, що на даний момент соцдослідження фіксують явку виборців на рівні 65-68%. Він відзначив, що явка виборців на південно-сході і заході країни буде більшою, ніж у центральних регіонах.

Тому, як упевнений Копатько, боротьба буде йти за виборців з цих регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Українцям підкинуть "липові" результати виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі