четвер, 02 серпня 2007 11:14

Українця та ізраїльтянина затримали за зв"язки з "Аль-Каєдою"

На турецькому курорті Кемер на південному заході країни були затримані громадяни України і Ізраїлю, яких США звинувачують у зв"язках з терористичною організацією "Аль-Каєда": спецслужби вважають, що вони продавали терористам дані про роботу американських аеропортів і діяльності Пентагону. Крім того їх підозрюють у торгівлі інформацією про кредитні картки.

Українець Максим Ястремський та ізраїльтянин Максим Турчак прибули до Туреччини 23 липня і зупинилися в одному з готелів. Як повідомляється з ними були ще дві росіянки. Через кілька днів всі четверо були затримані на одній з місцевих дискотек.

Поліція знайшла у затриманих фальшиві паспорти, а також ноутбуки з базою даних, в якій містилася інформація про п"ять тисяч власників кредитних карток  у США і країнах ЄС. Як стверджують правоохоронні органи, протягом двох останніх років Турчак і Ястремський продавали дані про кредитки якимсь турецьким покупцям.

Затриманих відправили до СІЗО, в даний час розглядається питання про їх екстрадицію у США. Їх супутниці, як повідомляє видання, були відпущені, повідомляє турецька газета Sabah.

Зараз ви читаєте новину «Українця та ізраїльтянина затримали за зв"язки з "Аль-Каєдою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі