середа, 01 липня 2020 14:35

Українців без маски в громадських місцях хочуть штрафувати

Українців без маски в громадських місцях хочуть штрафувати
Людей без маски в публічних місцях штрафуватимуть. Фото: pixabay

Уряд пропонує Верховній Раді встановити штрафи для фізичних та юридичних осіб за їх перебування в суспільних будівлях і громадському транспорті без захисних масок.

Пропозицію міністра юстиції Дениса Малюськи урядовці підтримали одностайно на засіданні 1 липня.

"Встановлюємо спеціальну відповідальність за неносіння масок громадянами України - відповідальність буде передбачена у кодексі про адміністративні правопорушення, і окремо - відповідальність юридичних осіб: власників будинків, споруд і громадського транспорту під час перебування громадян, які зобов'язані пропускати громадян у вказані приміщення лише за наявності масок", - сказав Малюська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецькі вчені довели користь маскового режиму

За його словами, відповідальність встановлюють у кодексі про адміністративне правопорушення та в законі про забезпечення санітарного й епідемічного благополуччя населення.

"Штрафи великі. Для фізичних осіб штрафи порівняно невеликі - по суті йде навіть трішки зменшення штрафів, ніж передбачено загальними правилами карантину. Для юридичних осіб суми великі - від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян", - додав міністр.

За порушення карантину в Україні були встановлені штрафи: 17-34 тис. гривень – для фізичних осіб або 34-170 тис. гривень – для посадовців.За час карантину правоохоронці склали понад 12,5 тис. адміністративних протоколів через порушення вимог безпеки. Суди винесли рішення щодо штрафів на 4,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Українців без маски в громадських місцях хочуть штрафувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі