пʼятниця, 24 вересня 2021 14:09

Українці вже можуть отримати Covid-сертифікати в "Дії": інструкція

Українці вже можуть отримати Covid-сертифікати в "Дії": інструкція
Жовтий сертифікат можна отримати наступного дня після першої дози вакцинації. Фото: facebook.com/Олексій Вискуб

Відтепер на порталі "Дія" можна згенерувати Covid-сертифікат у PDF і роздрукувати.

В iOS також доступний жовтий внутрішній сертифікат для людей, що мають першу дозу вакцини, повідомив міністр цифровий трансформації Михайло Федоров у Telegram.

"У жовтій зоні діятимуть обидва сертифікати. У червоній - тільки зелений. Відсьогодні користувачі iOS зможуть згенерувати жовті сертифікати. Згодом це буде доступно і на Android. Чекаємо на підтвердження від Google Play", - сказав він.

Міністр прикріпив відеоінструкцію про те, як отримати сертифікат.

Жовтий сертифікат можна отримати наступного дня після першої дози вакцинації. У застосунку "Дія" також можна згенерувати внутрішній зелений сертифікат, дійсний 365 днів від моменту останньої дози повної вакцинації. Також планують розробити сертифікат про негативний ПЛР-тест.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-сертифікат можна буде отримати на порталі "Дія": подробиці

Внутрішні сертифікати з інформацією про вакцинацію зробили жовтими й зеленими. Кабмін продовжив дію зелених Covid-сертифікатів зі 180 до 365 днів. Жовті сертифікати підтверджують вакцинацію однією дозою дводозної вакцини, визнаної ВООЗ. Термін дії - 120 днів із моменту щеплення. Зелені сертифікати можна отримати після другого щеплення дводозною вакциною або з 14-го дня після вакцинації однодозною. Термін дії такого сертифіката - 365 днів.

Зараз ви читаєте новину «Українці вже можуть отримати Covid-сертифікати в "Дії": інструкція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі