понеділок, 31 січня 2011 15:47

Українці просять евакуювати їх з Єгипту

Українці просять евакуювати їх з Єгипту

Посольство України в Каїрі готує до евакуації дипломатів та громадян.

Українські жінки, які живуть у столиці Єгипту, Каїрі, намагаються повернутися до України.

Про це tochka.net розповів тимчасовий повірений у справах України в Єгипті Валерій Григораш.

"До посольства звертаються громадянки України, які одружені з єгиптянами. Вони просять допомогти їм та їхнім дітям залишити країну. Питають, як їм можна потрапити до України. Вже більше 30 жінок попросило про допомогу", - зазначив дипломат.

За його словами, посольство зараз домовляється з аеропортами в Хургаді, Шарм-аль-Шейху про те, щоб жінки могли потрапити на ці рейси.

"Квитки вони купують за свої гроші. Ми допомагаємо їм їх дістати ", - сказав дипломат.

Крім того, незабаром з Єгипту евакуюють сім'ї дипломатів посольства України, співробітників філій "Нафтагазу України", "Укрспецекспорт", які працювали в Єгипті за контрактом.

Як повідомило джерело на туристичному ринку, питання про евакуацію українських громадян з Єгипту у зв'язку з неспокійною ситуацією в країні не стоїть, оскільки до 80% туристів, які перебувають в країні, повинні повернутися в Україну до 5 лютого, пише Інтерфакс-Україна.

"Питання про евакуацію з Єгипту не стоїть. До 80% українських туристів повинні повернутися в Україну до 5 лютого", - сказало джерело.

За його словами, МЗС просить туроператорів роз'яснювати туристам ситуацію в Єгипті. "За наявними у нас даними, які ми отримуємо безпосередньо з курортних місць Єгипту, у місцях відпочинку все спокійно", - сказав він.

Раніше МЗС настійно рекомендувало українцям утриматися від поїздок в єгипетські міста Каїр, Александрію і Суец, а також на курорти Єгипту до стабілізації ситуації.

Станом на ранок понеділка в Єгипті перебувають від 6,5 до 7 тис туристів з України: 3,5 тис в Шарм-ель-Шейху, 3 тис в Хургаді. На консульському обліку перебувають 830 громадян України. За інформацією посольства України в Єгипті загиблих і постраждалих громадян України внаслідок мітингів немає.

Зараз ви читаєте новину «Українці просять евакуювати їх з Єгипту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі