середа, 18 липня 2007 18:13

Українці при отриманні візи до Великобританії здаватимуть відбитки пальців

За інформацією, отриманою від Посольства Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, в Україні з 2 серпня ц.р. буде запроваджено процедури збору біометричних даних осіб, що подають заяву на отримання візи до Сполученого Королівства.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України.

У повідомленні зазначається, що зібрана інформація буде зберігатись у базі даних у Сполученому Королівстві в чіткій відповідності до законодавства Сполученого Королівства, включно із Законом про захист інформації 1998 року. Дані не зберігатимуться у країні, де вони були надані, або в будь-якій іншій державі.

Особи, що подають заяву на отримання візи в Україні, повинні будуть надати свої біометричні дані під час подачі заяви на отримання візи до Сполученого Королівства у вигляді просканованих десяти пальців рук та цифрової фотографії. Для виконання необхідних процедур Посольство Великої Британії використовуватиме послуги компанії VFS Global в Києві. Згадана компанія буде передавати заяви на візу до посольства, де візові офіцери продовжуватимуть розглядати справи та приймати рішення щодо оформлення віз або відмови в оформленні візових документів. Додаткова сплата за цю послугу не стягуватиметься.

У відповідності до Розділу 8 Імміграційного Закону Сполученого Королівства 1971 року члени Кабінету міністрів, офіційних делегацій, високопосадовці, а також діти віком до 5 років будуть звільнені від процедури збору біометричних даних, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Українці при отриманні візи до Великобританії здаватимуть відбитки пальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі