вівторок, 04 листопада 2008 13:13

Українці почали споживати менше електроенергії

На сьогоднішній день через теплу погоду і зниження темпів виробництва в Україні спостерігається істотне скорочення споживання електроенергії. Про це заявив міністр палива і енергетики України Юрій Продан сьогодні на брифінгу.

"На жаль, сьогодні ми маємо найнижчий рівень споживання за весь період, який я пам"ятаю. Спад споживання пов"язаний з достатньо високим рівнем температури, а також з тим, що окремі металургійні підприємства скорочують споживання електроенергії", - підкреслив Продан.

При цьому він відзначив, що паливно-енергетичний комплекс повністю готовий для роботи в осінньо-зимовий період. "У нас сьогодні рекордна кількість вугілля на електростанціях - більше 3,7 мільйонів тонн, в сховищах у нас є 16 мільярдів кубометрів газу. Немає сьогодні жодних технічних проблем для того, щоб успішно пройти зимовий період", - сказав Продан, відзначивши, що є деякі питання за розрахунком за електроенергію, але ситуацію контролюють відповідні держструктури і підприємства.

Продан також відзначив, що рівень поточної заборгованості за електроенергію за рік невеликий. "Рівень розрахунку на енергоринку знаходиться на рівні 99%", - підкреслив міністр, повідомляє Газета по-киевски.

Зараз ви читаєте новину «Українці почали споживати менше електроенергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі