субота, 16 жовтня 2010 13:31

Українці не отримують економічної вигоди від здачі Росії ключових галузей - експерт

Українці не отримують економічної вигоди від здачі Росії ключових галузей - експерт
Формула політичних поступок Росії заради економічних преференцій для України не працює. Таку думку у коментарі кореспонденту Gazeta.ua висловив експерт з міжнародних питань Григорій Перепелиця.

Він вважає, що така співпраця з Росією фактично є торгівлею державним суверенітетом України.
"Очевидно, розрахунок був таким: ми вирішуємо політичні проблеми, задовольняємо інтереси Росії, а за це отримаємо економічний зиск. Але вже зараз зрозуміло, що ніяких особливих економічних преференцій немає. Завдяки "Харківським домовленостям" про базування Чорноморського флоту Росії ми ніби-то мали отримувати дешевий газ. Але ціна на газ підвищилася, населення від цих угод нічого не отримало. Зниження митних тарифів з боку Росії, ймовірно, буде тимчасовим", - сказав експерт.

Він нагадав про заклики Росії щодо приєднання до неї українського газопрому, домовленості про передачу стратегічно важливих підприємств суднобудівної та авіаційної галузі.
Зараз ви читаєте новину «Українці не отримують економічної вигоди від здачі Росії ключових галузей - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі