вівторок, 02 червня 2020 00:23

Українці не можуть перетинати кордон за допомогою додатку "Дія"

Українці не можуть перетинати кордон за допомогою додатку "Дія"
Перетин кордону за допомогою додатку "Дія" - неможливий. Фото: ДПСУ

Виїзд українців за кордон не можливий за допомогою мобільного додатку "Дія".

15 квітня Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка прирівнює паперові паспорти до електронних у додатку "Дія". "Однак жоден із пунктів Порядку застосування, визначених Постановою, не передбачає можливості пред'явлення е-паспорта для виїзду за кордон власне під час перетину державного кордону і проходження процедур оформлення зокрема", — повідомили у Державній прикордонній службі України.

Електронні документи в "Дії" можна пред'явити лише всередині країни, а перелік підстав для їхнього прийняття чітко визначений урядом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У додатку "Дія" з'явився новий документ

Державна прикордонна служба звернула увагу на те, що поширена у ЗМІ інформація є недостовірною і не може використовуватися громадянами України як одне із правил перетинання державного кордону України.

Раніше деякі ЗМІ поширили інформацію про начебто можливість українців з 1 червня при поїздках за кордон подавати e-паспорт для виїзду за кордон через Єдиний державний вебпортал електронних послуг "Портал Дія" скориставшись для цього однойменним мобільним додатком.

Зараз ви читаєте новину «Українці не можуть перетинати кордон за допомогою додатку "Дія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі