понеділок, 22 червня 2009 17:35

Українці не хочуть парламентської форми правління

Українці не хочуть парламентської форми правління

Майже половина населення України виступає за президентсько-парламентську форму правління.

Про це повідомив директор Національного інституту стратегічних досліджень Юрій Рубан на прес-конференції в понеділок, представляючи результати соціологічного дослідження, проведеного інститутом.

Дослідження проводилося з 12 по 16 червня, було опитано 2008 респондентів у всіх регіонах України. Погрішність вибірки складає 2,1%.

Згідно опитування, 42,7% опитаних виступають за президентсько-парламентську форму правління, коли президент обирається всенародно, а уряд формується парламентською більшістю. При цьому 28,9% виступають за президентську форму правління, коли президент обирається всенародно і сам очолює уряд, 12% - за парламентську форму правління, коли уряд формується парламентською більшістю, а президент обирається в парламенті.

За словами Рубана, історичний досвід України сприяє про непопулярність форми правління, коли вся влада зосереджується в одних руках.

Він також відзначив, що це свідчить про те, що в Україні "немає такого, щоб всі мріяли віддати себе в сильні руки".

Інтерфакс, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Українці не хочуть парламентської форми правління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі