субота, 05 квітня 2008 09:53

Українці можуть не знати, що на них випробовують ліки

Нові ліки можуть тестуватися на українцях навіть без їх відома – такого висновку дійшов журнал "Профіль", вивчивши в новій спецтемі номера ситуацію з тестуванням ліків на пацієнтах.

Рік у рік дедалі більше українців погоджуються, щоб на них випробовували нові ліки. Здорові віддають себе в жертву науці за гроші, тяжкохворі ризикують, оскільки це їх єдиний шанс одержати дорогі препарати безкоштовно, а деякі просто не знають, що на них проводять досліди.

"Буває, що пацієнтові просто приносять два конверти з пігулками і кажуть: "Ось це приймайте вдень, а це – ввечері". На запитання пацієнта: "Що це?" кажуть, що нові дуже дорогі закордонні ліки, – розповідає журналу "Профіль" керівник юридичного департаменту Всеукраїнської ради захисту прав і безпеки пацієнтів Людмила Солоп. – На жаль, більшість пацієнтів не мають в своєму розпорядженні доказів, з якими лікарів можна було б притягати до відповідальності".

Розкриття теми читайте в N12 (31) журналу "Профіль" з 5 квітня, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Українці можуть не знати, що на них випробовують ліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі