четвер, 13 листопада 2008 09:20

Українці менше всіх задоволені своїм урядом

Всього 10% українців задоволено тим, як уряд виконує соціальні програми. По цьому показнику наша країна значно відстає від західних держав.

Авторитетна американська організація "ProgramonInternationalPolicyAttitudes" оприлюднила результати опитування жителів різних країн про те, як вони оцінюють дії властей в соціальній сфері. В ході опитування респондентам пропонувалося оцінити уряд за трьома параметрами: як уряд піклується про харчування своїх громадян, чи сприяє він доступності освіти і чи гарантує влада якісне медичне обслуговування.

За результатами опитування, найгірші оцінки (з 21 країни, представленої в дослідженні) отримали Україна, Аргентина і Росія. За всіма показниками наша країна - в хвості списку. Тільки 15% громадян задоволено тим, як український уряд задовольняє потреби громадян в харчуванні. У рядку "освіта" позитивну оцінку властям дали тільки 11% українців. Найгірше було оцінено медичне обслуговування - 95% опитаних вважають, що український уряд прикладає недостатньо зусиль в цій сфері, повідомляє "Дело".

Найбільш задоволене населення - в Китаї. 76% жителів цієї країни задоволено тим, як уряд Китаю виконує свої соціальні обов"язки. Друге місце займає Німеччина. Ця держава практично не відстає від Піднебесної за показниками живлення і медицини. Проте велика частина німців (56%) незадоволена якістю освіти в країні.

Примітно, що третю позицію разом з Британією розділила Кенія. Виявилось, що 86% населення африканської країни цілком влаштовує те, як уряд виконує свої зобов"язання в освітній сфері. Таким високим показником не може похвалитися жодна країна. Автори доповіді пояснюють це дуже низькими запитами Кенії в отриманні знань.

Такі країни, як США, Франція і Італія, розмістилися в середині списку. Американці незадоволені рівнем медичного обслуговування, італійці і французи - харчуванням.

Зараз ви читаєте новину «Українці менше всіх задоволені своїм урядом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі