понеділок, 12 березня 2012 10:34

Українці масово почали змінювати свої імена

Українці масово почали змінювати свої імена

Все більше українців вирішують офіційно змінити своє ім'я. За статистикою Державної реєстраційної служби, в 2011 році майже 20 тисяч українців змінили імена - це на 12% більше, ніж у 2010-му. Ще 10 років тому бажаючих перейменуватися було набагато менше - всього кілька тисяч.

В основному за такою послугою в паспортні столи зверталися люди, яким спочатку дісталося екзотичне ім'я. Сьогодні ж людей приваблює нова екзотика: Ані і Маші стають Океанами і Місяцеликами, а Саші і Сергії - Сомерсетами та Касперами.

Психолог Тетяна Алексейчук вважає зміну імені своєрідним обрядом ініціації - символом входження в новий життєвий статус.

"Коли людину не влаштовує її доля, і вона хоче кардинально її змінити, то потребує якогось ритуалу, щоб відчути перевтілення", - пояснила експерт.

З її точки зору, коли людина змінює ім'я, їй здається, що всі проблеми залишаються позаду.

"Це одночасно і зміна іміджу, і спроба втечі, причиною якої можуть бути будь-які глибинні травми. Грубо кажучи, зміна імені частіше - бажання отримати від життя все і негайно ", - зазначила вона.

Щоб змінити ім'я, потрібно прийти в районний відділ РАГС і написати заяву. До заяви додаються свідоцтво про народження, про шлюб, про розірвання шлюбу, про народження дітей. Потім заяву відправляють на перевірку до органів внутрішніх справ. Коли ім'я офіційно змінено, необхідно відновити і документи - ідентифікаційний номер, закордонний паспорт, водійські права.

Зараз ви читаєте новину «Українці масово почали змінювати свої імена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі